V mnohom sme tvory, ktoré žijú podľa svojich návykov, a tieto návyky vytvára prostredie, v ktorom žijeme. V dobrom aj v zlom.
Metodika SZĽH

Kategóriu kadetov kvôli nízkemu počtu hráčov v ročníku neprihlásime do súťažnej sezóny 2017/2018

Vyjadrenie  nášho klubu Hokejové talenty MHK 32 Liptovský Mikuláš o. z k neprihláseniu družstva Kadetov do súťaže na sezónu 2017/2018.         

Dňa 26.04.2017 sa na zasadnutí Správnej rady nášho klubu v zmysle uznesenia k bodu 5: Schválenie prihlásenia družstiev do súťaží na sezónu 2017/18 definitívne rozhodlo, že na hokejovú  sezónu 2017/2018 neprihlásime družstvo našich Kadetov – oprávnené ročníky hráčov od 1.1.2002 do 31.08.2003!

 

Tu je zdôvodnenie rozhodnutia:

 

Fakty o družstve Kadetov:

  • Súťaž kadetov je pomerne náročná súťaž, ktorá je veľmi dobrou prípravou na dorasteneckú súťaž. V zápasoch podľa skúseností s poslednej sezóny je nevyhnutné mať k dispozícii aspoň 15 hráčov a 2 brankárov. Hrajú v nej takmer celé 2 hokejové ročníky a oproti súťaži 8 ročníkov je nepomerne fyzicky náročnejšia a preto sa v nej podstatne  ťažšie adaptujú a prípadne aj presadia slabší korčuliari a  subtílnejší hráči.

  • Náklady nášho zduženia na celú hokejovú sezónu družstva Kadetov vrátane letnej prípravy (tréneri, doprava, strava, ubytovanie, organizácia domácich zápasov – box časomiery, zdravotníci, brúsenie korčúľ, vstupy do tréningových zariadení) je cca 26 000 EUR

 

Aktuálny stav v družstve Kadetov

  • Do novej sezóny by z oprávnených hráčov mohlo nastúpiť 6 hráčov z budúcoročných desiatakov a 6 hráčov z deviatakov, čo je spolu len 12 hráčov (10 hráčov + 2 brankári). Po osobných stretnutiach s rodičmi jednotlivých hráčov nemôžeme rátať s 2-3 hráčmi z 10. ročníka a s 2-3 hráčmi z 9. ročníka, ktorí už buď v tejto sezóne zmenili klub, alebo ho plánujú zmeniť v budúcej sezóne. Ostalo by nám tak k dispozícii maximálne 6-8 hráčov (z toho 1 brankár) a ani títo hráči nie sú ešte celkom na 100% istí, že budú pokračovať v hokejovej kariére a minimálne 3 z nich by mali v súčasnej výkonnosti a fyzickej štruktúre obrovské problémy sa zapojiť do zápasového procesu bez toho, aby bolo ohrozené ich zdravie z dôvodu spôsobu fyzického hokeja aký sa hrá v tejto kategórii.

  • Pre normálne zabezpečenie koncepčného tréningového procesu by mal mali mať tréneri v tejto kategórii k dispozícii minimálne 10-12 hráčov + 2 brankárov, čo by z vyššie uvedeného nebolo možné zabezpečiť, aj keby sme hráčov doplnili o 2-3 hráčov z 8. ročníka, ktorí momentálne spĺňajú výkonnostné parametre do tejto súťaže. Nehovoriac o tom že by prišli nejaké zranenia alebo choroby týchto hráčov. Snažili by sme sa síce aj o doplnenie týchto hráčov a hráčov z iných klubov (najreálnejšie z Ružomberka, Dolného Kubína a Námestova), ktoré pravdepodobne tiež neprihlásia z dôvodu nízkeho počtu kadetské družstvá do súťaže, prípadne aj z iných klubov v blízkosti, ak by mali k dispozícii viacerých hráčov, ktorí by ale mali pravdepodobne nízku, alebo nepostačujúcu výkonnosť. Aj tak by však bolo nereálne rátať s nimi pravidelne v tréningovom procese, možno by boli schopní prísť na tréning 1 maximálne 2 krát do týždňa. Takto sa ale nedá koncepčne riešiť príprava družstva do náročnej súťaže.

 

Hlavné príčiny tohto stavu

  • Súčasné nízke až kritické počty hráčov ročníkov 2002 a 2003 sú dôsledkom zanedbaného náboru detí do hokejovej prípravky počas rokov 2008 - 2012 a malej akcieschopnosti tento stav zvrátiť pokiaľ to šlo.

  • Žiaľ doplniť hráčov v tak pokročilých ročníkoch novými hráčmi je už prakticky nemožné nakoľko sme sa aj pokúšali spraviť nábor nehokejových detí do vyšších ročníkov bez výrazného úspechu. Keby to aj bolo možné tieto deti by mali výrazný výkonnostný hendikep, ktorý by už zrejme nedobehli ak by sa nejednalo o výnimočný športový talent.

 

Rozhodnutie Správnej rady:

  • Z vyššie uvedených dôvodov je veľmi reálne, že by sme neboli schopní po prihlásení sa do súťaže Kadetov vôbec nastúpiť resp. odohrať kompletné súťažné zápasy v sezóne 2017/2018, čo by malo za následok vylúčenie zo súťaže, alebo naše odstúpenie. Takýto krok by stál náš klub značnú finančnú pokutu ( podľa súčasne platných smerníc SZĽH až do výšky 6.639,- €, ktorá sa pri prípadnom neuhradení v stanovenom termíne môže zvýšiť až na dvojnásobok). Všetky tieto závažné dôvody  a argumenty viedli k tomu, že sme sa rozhodli neprihlásiť naše družstvo Kadetov do súťaže v novej hokejovej sezóne 2017/2018. Je nám ozaj úprimne ľúto každého jedného hráča, ktorého sa toto rozhodnutie negatívne dotkne a preto urobíme všetko čo bude v našich silách, aby sme im umožnili pokračovať v hokejovom raste a kariére.

 

Pomoc dotknutým hráčom

Hlavné opatrenia, ktoré urobíme v prospech dotknutých hráčov:

  • Všetkým hráčom z tejto vekovej kategórie, ktorí ostanú v Liptovskom Mikuláši a budú chcieť ďalej hrať hokej, umožníme absolvovať tréningový proces v našom klube bez poplatkov.

  • V prípade že budú výkonnostne  a fyzicky schopní, budeme konzultovať aj možnosť trénovania, prípadne zápasového kolotoča v družstve Dorastu z klubu MHK 32 LM, a.s.

  • Každému hráčovi umožníme hosťovanie v inom klube podľa jeho rozhodnutia

  • Po konzultácii so zákonnými zástupcami oslovíme buď vybraný klub rodičom, prípadne aj všetky kluby, ktoré budú nastupovať v lige kadetov v sezóne 2017/2018 s možnosťou hosťovania konkrétnych hráčov






...........................................................

Mgr. Silvia Čerstvik

Predseda Správnej rady




..........................................................

Ing. Jozef Kasanický

Podpredseda Správnej rady

 

Newsletter

Generálni partneri

Hlavní partneri

Lokálni partneri

Partneri

Verejné inštitúcie